T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / AKDENİZ - Güney Ortaokulu

Güney Ortaokulu

Telefon
5324524789
Belgegeçer
0
WEB
https://guneyortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Çilek Mah. 6382 Sk. No 7/A Akdeniz / MERSİN
Vizyon
Her öğrencimizin, milletimizin manevi ,kültürel ve demokratik değerlerini benimsemelerini, Her öğrencimizin , Öğrenmeyi öğrenmenin temel ihtiyaç olduğunu bilmelerini, Her öğrencimizin, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı yetişmiş, yeteneklerinin bilinci ile mevcut ve gelecekteki eğitsel ihtiyaçlarının farkına varmalarını, Her öğrencimizin , kendisi ve çevresi ile barışık, çevresi ile etkili iletişim becerisi kazanmalarını, Her öğrencimizin , teknolojinin insanlığa hizmet veren birer araç olduğunu kavramalarını, Her öğrencimizin, bilimsel, akılcı ve mantıklı düşünme becerisini rehber edinmelerini, Her velimizin, okul toplumunda vazgeçilmez olduğunu bilmelerini, Her velimizin, öğrencisine bilgi ve beceri edinmek için her türlü fırsatın verildiğini bilmesini, Her öğrencimizin , kendine güveni tam olan ve başarılı olacağına inanmalarını, Her öğrencimizin, okul toplumu tarafından desteklendiğini bilmelerini, İstiyoruz...
Misyon
TÜM ÖĞRENCİLERİN ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI DOĞRULTUSUNDA ÖĞRENMEYİ ÖĞRENMELERİ , BİLGİLİ,BECERİLİ VE KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK YETİŞMELERİNE FIRSAT TANIMAK, YÜZYILIN İHTİYAÇLARINA CEVAP VEREBİLECEK BECERİLER KAZANDIRMAK İÇİN VARIZ.
Başarılar
Öğretmen :40
Öğrenci :640
Derslik :12
Kütüphane Kitap Sayısı :4213
Öğretim Şekli :İkili Öğretim
Saatler
Sabahçı grup:07:00-12:40 Öğleci grup: 13:00-18:40
Isınma
Klima
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
İl merkezine dolmuş bulunmaktadır. Ayrıca çevre yoluna 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Çevre yolundan Mezitli çıkışına kadar belediye otobüsü ve halk otobüsü bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Yok
Yerleşim Yeri
Okulumuz Tırmıl Sanayi Sitesi sonunda bulunan konteyner depolama alanı ile yerleşim yerlerinin arasında ferah bir konumdadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Merkez Akdeniz ilçesinde bulunup şehir merkezine uzaklığı 10 KM´dir.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları
Haftanın Sınıfı Örnek Öğrenci Çalışması
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus
Yazdır